Който казва, че Бат`Бойко се дуе и перчи, не е

...
 Който казва, че Бат`Бойко се дуе и перчи, не е
Коментари Харесай

Посмали, Манго!

 Който споделя, че Бат`Бойко се дуе и перчи, не е прав. В своята същина той се оказва непретенциозно и свито момче. Поради тази си естествена стеснителност не е разкрил до момента, че е чел повече от една книга. Освен " Винету ", в невръстна възраст са му попадали и стихчета на Асен Босев. Издаде го прословутият Доклад за националната сигурност, изповяданите там страхове и последвалите персонални пояснения от кое място му идела уплахата, по кого щял да стреля и кой ще му държи пушката, в случай че му я дадат.
Като извести, че най-голяма заплаха за българското благоденствие е съветската мечка, пролича, че в паметта му в миналото несъзнателно е заседнало стихчето " Посмали, Манго " и то още държи душата му в ужас. " Тръгнал ром за дренки,/дренки сладки и червенки./В шумата се зашумяло/и го ужасно дострашало ". След като подписа отчета, взе да изяснява, че никак не го било боязън от мечката, само че от централата на НАТО по този начин му наредили. " При възможен огромен боен спор съветските самолети ще бъдат ориентирани против България, сподели първият ни министър и простичко изясни: откакто България е член на НАТО, а НАТО приема Русия за главен боен съперник, нашата отбранителна теория е ориентирана против Русия ". С какво ще гоним съветските самолети не посочи. Дано скрито да е помолил Путин да не ни атакува, до момента в който не си купим нов натовски аероплан. Тогава ще види мечката по какъв начин ще захрабреем.
Полека-лека стана ясно, че не мечката, а господата от НАТО са взели страха на нашия мачо. И в този момент хленчи, че като сме си поставили един път главата в торбата, би трябвало да си траем. Така, както прави той. Има-няма мечка не е значимо. Важното е, той и свитата му да повтарят на народа, че стръвницата дебне и всеки миг ще ни се нахвърли. Иначе този народ, дето не му пука от мечката, самичък се трансформира в заплаха за " свещения алианс ". А това към този момент е персонална опасност за Бойко и компанията му от държавни и неправителствени грантоеди.
Изглежда в НАТО имат право. Международна анкета на WIN/Gallup International за страховете, приятелите и враговете сочи, че при възможна експанзия българите избират да ги отбрани Русия, а не съдружниците от НАТО. Изследване на " Медиана " дава аналогични резултати: изказванието, че Русия е опасност за света, споделят 18% от българите, 58% го отхвърлят, а половината от тях считат, че основната заплаха за света идва от Съединени американски щати. Как на подобен народ да му внушиш, че съветската мечка го дебне и единствено американският орел ще го избави. Иди му обяснявай тънкостите на геополитиката.
Не му е лесна работата на Бойко. Навярно по тази причина скри и още крие информацията за българските войничета, които по време на летните учения на НАТО в Румъния отказали да стрелят по цели във тип на камуфлажни руснаци, та чак в този момент се чу за случая. Наложило се натовските офицери да се извиняват и да пребоядисват целите.
Какво си мислят българите обаче, не е първа грижа за премиера. Това не е директна опасност за властта. Нейната непоклатимост, както проличава, се дефинира на друго място и в други глави. Затова по-важното е, че още през май Тръмп му писа и изрази възхищението си от подготовката на поредицата от най-големите натовски маневри у нас. И онзиден Бойко самичък се похвали: " Цяло лято влачим танкове по автомагистралите ". Но се сети за мечката и бързо добави, че не позволил учения в Черно море, защото то щяло да " заври ", в случай че в него влязат бойни кораби. Е, по какъв начин да не каже човек: " Посмали, Манго "? Нали се скъсаха неговите тв канали да демонстрират какви ли не натовски кораби в нашите пристанища, ученията вървяха едно след друго, даже един наш боен вертолет катастрофира и почина наш офицер. То бива да не помниш, само че чак пък толкова.
Да напомним за късопаметните и друга детайлност. Имало цялостен фланг от страни като нашата, които били под опасността на Русия, изяснява министър председателят. Добро утро, както се споделя. Известно ли му е на господина, че Съединени американски щати не крият проектите си да оформят кордон от Балтийско през Черно до Каспийско море, с цел да " сдържат " Русия за сметка на всички страни, попадащи в тази зона, в това число задачите Балкани, Украйна и Грузия. В тези две страни също се ускоряват взаимните учения, усилват се американските военни бази. И в двете работят секрети лаборатории за биологично оръжие. А на брега на обичаното на Бойко Черно море в украинския град Очаков до самия Крим Съединени американски щати строят военноморска база. Тъй, че Съединени американски щати са обезпечили " завирането " на морето. Според американски анализатори в северната част на дъгата главатар ще бъде Полша, а в южната - Турция. По нея постоянно би трябвало да тече ток с високо военно напрежение. Затова огънят в Близкия изток и Украйна би трябвало да се подклажда непрестанно, а Грузия още веднъж да се включи в играта. Така ще гори под краката на Русия и Европа ще си знае мястото. На Бойко не му остава друго, с изключение на да си спомни последните редове от стихчето на Асен Босев: " Шумка шумна, Манго трепна,/па да кажа, никак не знам,/мечки имаше ли там!? " Има, Бойко, има мечки, само че те не са там, където ги сочиш.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР